KUCHNIA HISZPAŃSKA I LATYNOAMERYKAŃSKA

W piątek 21 stycznia odbyły się u nas w szkole warsztaty językowe dotyczące kuchni hiszpańskiej i latynoamerykańskiej. Ale było pysznie!!!!

Taverna Espańola mieszcząca się w Rynku 53/55 przygotowała bezpłatnie dla naszych słuchaczy specjały hiszpański m. in.: paella valenciana i tortilla de patatas. I to jakie ilości! Wszyscy smakowaliśmy dania, aż nam się uszy trzęsły.

Bardzo gorąco dziękujemy Tavernie Espańoli za wsparcie gastronomiczne naszych warsztatów!!!!!!!

Dodatkowo odkryliśmy w naszych grupach niezaprzeczalne talenty kulinarne. Co te kobiety przygotowały!!! Żałujcie wszyscy którzy nie przyszliście!!! Nadziewane małże, ryba zapiekana w soli, wymyślone sałatki hiszpańskie, galletas argentinas, czyli ciastka prosto z Argentyny, i to w dwóch wersjach na słodko i słono. PYCHA!!!!! Warsztaty zmieniły się w fiestę. Słuchaliśmy muzyki latynoamerykańskiej, rozmawialiśmy po hiszpańsku niezależnie na jakim poziomie były osoby, które przyszły na warsztaty, no i oczywiście wybraliśmy najlepszą potrawę przygotowaną przez naszych studentów.

Konkurs wygrała Sylwia z grupy Don Quijote.